CONSTANTIN ARGETOIANU MEMORII PDF

ARGETOIANU MEMORII PDF – Constantin Argetoianu (15 March – 6 February) was a Romanian politician, one of the best-known. Download Constantin Argetoianu – Memorii vol. 7. DOWNLOAD PDF. Report this file. Description. Memorii politice. Sponsored Ads. Account 53 Constantin Argetoianu, Memorii. Pentru cei de mâine. Amintiri din cattle raisers in Vlăsceni” (Argetoianu, Memorii, ). 55 Often local and restricted to the.

Author: Kataur Gazilkree
Country: Benin
Language: English (Spanish)
Genre: Health and Food
Published (Last): 27 November 2004
Pages: 309
PDF File Size: 6.90 Mb
ePub File Size: 1.91 Mb
ISBN: 600-4-40499-739-7
Downloads: 74243
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Yogor

Fiindea’ aceasta initiativa a fost primul pas care a dus la intelegerea realizata in intre partidele Iorga, Maniu, Mihalache i Argetoianu, reproduc aci declaratia Partidului faranesc, azi uitata de toata lumea dar care a facut valva mare in momentul publicarii ei: A stat la Bucuresti sau la Severin si a facut tot ce a putut ca s indeparteze lumea de argetoiqnu.

Constantin Argetoianu – Memorii vol. 6 – PDF Free Download

Miscat5 de aceasta idi15, Regina Elisabeta 1-a cununat si smecherul de ardelean s-a servit de aceast5 august5 nasie ca sa-si acopere matrapazlicurile. In asemenea conditii ins5, programul nostru de primenire morala, de schimbare a rosturilor noastre politice si sociale, n-ar putea fi niciodata adus la mwmorii.

DacA va reveni Maniu asupra unui proI A cui a fost vina?

Iorga a fost foarte mAgulit de cerfind propunerea sefiei Partidului Conservator, dar a declinat-o timp de gindire. Dar Machiavellied de la Severin avea planurile lui.

Constantin Argetoianu – Memorii vol. 6

Socoteala nu era rea Fusese altceva, fusese pierderea treptata a oric5rei increderi din partea mea, in insusirile sale politice si morale Opinia publicg va judeca. Amnistia sau suspendarea oricarei urmariri pada va hotari Par lamentul. Dar pe urma a vrut sa aibi o orientare proprie. Fiindca tot mai speram ca pana in ultimul moment Averescu va reveni asupra tampitei hotarfiri de abtinere, am primit cu placere misiunea pe care mi-a incredintat-o. Unul dintre acestia, bulgarul Aleksandar Stamboliiski i-a inspirat lui Argetoianu urm5toarea compozitie: Coanda, care a fost cel dintai la Severin, s-a inapoiat cu convingerea ca o intelegere pe aceste baze nu era exclusa si ca trebuia neaparat s5 am o intrevedere cu Averescu.

  ECOLOGIE VEGETALE COURS PDF

Serbia, in acel moment se afla intr-o situatie atfit de disperata incat ar fi primit orice: Inattorney and civil rights activist Monica Macoveirepresenting Argetoianu’s two granddaughters – Yvonne Oroveanu Niculescu and Constantina “Dina” Oroveanu – before court cleared Argetoianu of all charges, with prosecutor Carp admitting that Argetoianu’s detention had been an abuse.

Scopul calatoriei noastre la Cernauti fusese atins: Nu ne vom mai putea impune, vom fi, in cazul cel mai bun, adu.

Ioanitescu punea deseori picioarele in strachini, asa incat ce spunea ori nu spunea el nu avea mare importanta. Di ma Gener alG.

Dupa inapoierea lui Iorga de la Craiova, Maniu i-a trimis in ziva de 15 martie urmatoarele randuri: Tilica Ioanid a fost in scurta lui viata memorij murit relativ tank, de inim5 o aparitie sui generis” pe orizontul nostru politic. Elena Lupescu Memorii memorii.

Taranistii ar mai fi renuntat si la suprimarea armatei si a jandarmeriei ca scop final al n5zuintelor lor ce draguti! Tilica, Goga si cu mine ii tot f5ceam semne sa tack dar barbosul nu pricepea nimic, ba parca chiar pricepea pe dos, caci ii tragea tot mai memorki.

De frica acestei expropieri electorale”, Maniu era gata sa ia pe caranisti in brate, cu 0 singura con- www.

Constantin Argetoianu

De cat s5 nia plec, era mai bine s5 plec si s5 ma lipsesc de politica dar inainte de a pleca ma impinge dracul s5 fac o ultim5 sfortare www.

  74HC573A DATASHEET PDF

Cat privqte pe Averescu, e ramolit, mA. Gen er almai orvonHran i l ovi argetoianu memorii Nr. In special, tot Ardealul cnostantin de aranjat”, caci slabele noastre injghebari de peste munti urmaser5 soarta lui Goga. Averescu ceruse s5 se introduea in statute un articol prin care durata prewdintiei sau a eftei s5 fie m5rginit5 la 4 ani. Prirnirea ce mi s-a facut in Gara de Nord nu rn-a incalzit, dar rn-a multumit.

Averescu asculta si tea toba cu degetele pe birou ceilalti rulau” tigarete si ascultau. La noi politica e patima, i greselile fiecaruia, in loc sa fie obiectiv relevate i indreptate, dau de obicei prilej la atacuri violente personale.

Ceea ce insd dovedeste toatii patima pe care Averescu si ai lui au pus-o in lupta memoriii Inca, e cd au adresat o circulard la toti debitorii Bancii Taranesti oferindu-le concurs pentru gdsirea sumelor datorate, la alte bdnci, in cazul in care Banca Tdreineascii le-ar cere achitarea comstantin scadentd!! Politiceste, fuziunea mea cu dansul era o declasare dup5 cum pentru dansul, cpnstantin politicayte vorbind, era o clasareo declasare provizorie, dar singura cale ca s6 ajung la o grupare de forte, realizabild, impotriva atotputerniciei unei camarile care se inst5panise asupra Coroanei, si prin Coroan5 asupra Tarii Iorga n-a putut fi revolutionar nici macar in istorie, unde s-a multumit sa fie protagonistul descrierilor celor mai banale